Niedawno uczniowie klasy 3e w ramach współpracy z AWF w Gorzowie Wlkp. uczestniczyli w ostatnim w tym roku szkolnym spotkaniu warsztatowym.
Tematem spotkania były neuroprzekaźniki oraz zmiany w naszej diecie i nawykach żywieniowych w celu poprawienia sprawności działania neuronów i naszego mózgu. Prowadząca Pani dr Mariola Radzińska ciekawie opowiadała o tym co jeść, aby nasz układ nerwowy służył nam najefektywniej. Jak poprzez dietę usprawnić swoje działanie, naukę, a także pomóc poprawić nastrój.
Wspólnie przygotowaliśmy potrawy, aby składniki odżywcze zbudowały siłę i moc.
Dziękujemy władzom uczelni i wszystkim prowadzącym oraz Pani Annie Berdowskiej za cały rok ciekawych warsztatów i wykładów.
Tekst i zdjęcia: prof. Iwona Pacześna
Publikacja: Puszkinowe Centrum Prasowe













